8 ПОЛЗИ ОТ ПРИЕМА НА КОРИАНДЪР

8 ПОЛЗИ ОТ ПРИЕМА НА КОРИАНДЪР
11 май 2019

8 ПОЛЗИ ОТ ПРИЕМА НА КОРИАНДЪР


1.Сваля кръвната захар

Ако искате естествено да намалите кръвната си захар, може да приемате 500-1000 мг. кориандър в дневния си хранителен режим. Множество проучвания подкрепят това схващане и показват, че кориандъра може да помогне за стимулиране на секрецията на инсулин и да понижи кръвната захар. 

2.Облекчава храносмилателния дискомфорт
Изследователите са открили, че той действа като спазмолитично лекарство, релаксиращо свиващи се храносмилателни мускули, които причиняват дискомфорт от IBS и други проблемни чревни нарушения. 
Използването на кориандър за спомагателно лечение на Синдром на раздразнените черва (IBS) - изследванията сочат, че когато се използва заедно с обичайното лечение, приемането на кориандър два - три пъти дневно след хранене за 8 седмици намалява болката в стомаха и дискомфорта при хора с ИБС.

3. Намаляване на кръвното налягане
За хора, страдащи от хипертония, консумацията на тази подправка е доказала, че намалява кръвното налягане. Не само, че помага като  положително модулира чревната дейност, но също така има и диуретичен ефект върху тялото. Това е много полезно за хора, страдащи от високо кръвно налягане. 

4. Борба с хранителните отравяния
Няколко проучвания показват, че кориандърът е сред няколко билки и подправки, които имат силни антимикробни ефекти срещу патогени, причинени от храни. Кориандърът всъщност съдържа антибактериално съединение, което може да се бори срещу Salmonella. Той съдържа високи нива на додеканал, естествено съединение, което всъщност е два пъти по-силно от антибиотика използван за водещото лечение за заболяване. 

5. Подобряване на нивата на холестерола
Някои изследвания показват, че чрез включване на кориандър в диетата си можете да намалите нивата на лошия холестерол. В един експеримент се наблюдава значително понижение на лошия холестерол или LDL, както и повишаване на здравия холестерол, или HDL холестерол при прием на 500-1000 мг семена на кориандър.

6. Помощ за инфекции на пикочните пътища
Семена от кориандър могат да помогнат за облекчаване на симптомите на инфекция на пикочните пътища, като се борят с бактериите, които причиняват UTI. Приемайте 500-1000 мг кориандър .Той може да помогне за облекчаване на дискомфорта и болката, свързани с ИПП, и спомага за ускоряване на цялостното излекуване.

7. Подкрепа за здравословна менструална функция
Семето на кориандър може да помогне за поддържането на здравословна менструална функция, като помага за регулирането на функцията на ендокринните жлези и хормоните, които регулират менструалния цикъл. В допълнение, кориандър може да помогне за намаляване на подуване, спазми и болка по време на цикъла. Употребата му за регулиране на менструацията е често срещана практика в медицината.

8. Може да предотврати неврологичното възпаление и заболявания
Невродегенеративните заболявания - включително Алцхаймер, Паркинсон, множествена склероза, мозъчни тумори и менингит - са свързани с хронично възпаление. Едно проучване, публикувано в списание Molecular Neurobiology, установи, че диети с високо съдържание на куркума, пипер, карамфил, джинджифил, чесън, канела и кориандър помагат за насочване на възпалителните пътища и предотвратяват невродегенеративните заболявания. Изследователите отбелязаха, че фактори, свързани с начина на живот на индивиди с богати на хранителни вещества диети, показват по-ниска честота на неврологична дегенерация.

Ако решите да се възползвате от всички ползи на приема на КОРИАНДЪР можете да си поръчате 100% натурален Кориандър от тук : https://genetech.bg/coriander.html  на цена от 13.75 лева за 1 месец прием

16 октомври 2019
КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ НАСТИНКИТЕ?

Есента може да е много красив сезон, но захлаждането на времето крие и своите рискове. Често по това време идват есенните настинки и гриповете. Едва ли за някой е приятно по цял ден да киха и да подсмърча.

прочети още
28 юли 2019
БЯЛ ТРЪН: полезни свойства, дози и нежелани реакции

БЯЛ ТРЪН: полезни свойства, дози и нежелани реакции

прочети още
1 май 2019
4 СЪВЕТА за БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ

Ако вие сте решили да инвестирате във фет бърнър, най-добре е да знаете как да извлечете максимума от него! Следват четири от нещата, които трябва да запомните, за да получите търсените от вас високи резултати.

прочети още
25 април 2019
Как да свалим излишните килограми БЪРЗО?

Колкото и диети да спазваме, колкото и да спортуваме, е наистина трудно да свалим излишните килограмите в областта на корема,бедрата и дупето .Попадаме на какви ли не теории, но истината е, че има продукти които могат да ни помогнат!

прочети още
18 април 2019
Лечебните свойства на джинджифила

Коренът от джинджифил подобрява храносмилането, лекува чернодробните заболявания, астма, увеличава потентността ... Редовната употреба на джинджифил в храни в малки количества увеличава вътрешната топлина, събужда апетита и стимулира храносмилането, затопля стомаха и кръвта.

прочети още
17 април 2019
Зеолит

Родопското чудо зеолит (клиноптилолит) - едно от най-изучаваните неща на планетата,  обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, поради граничещите му с вълшебството качества и все по-нарастващото му използване в хранително-вкусовата промишленост, индустрията, животновъдството, растениевъдството, космонавтиката, медицината.

прочети още
9 април 2019
Ефекти на Цейлонската Канела

Канелата е популярна подправка по целия свят. Тя проявява множество биологични ефекти върху организма.

прочети още
14 март 2019
7-те Принципа на здравословното хранене

7-те Принципа на здравословното хранене

прочети още
14 март 2019
Повече за канелата

Факти за Канелата

прочети още
14 март 2019
Хранителни добавки за начинаещи

Макар храненето и тренировките да са основата, върху която се гради пътят към постигането на различни цели, хранителните добавки също може да имат своя принос за това. Ако си начинаещ в тази сфера, нека започнем от самото начало.

прочети още
14 март 2019
10 съвета за по-здравословен живот

10 съвета за по-здравословен живот

прочети още